Intel va decide până la sfârșitul anului unde va ridica nou fabrică de cipuri. Italia nu mai este singura destinație posibilă

Şeful grupului american Intel Corp, Pat Gelsinger, a declarat vineri pentru publicaţia Corriere della Sera că Italia este doar una dintre cele câteva ţări luate în considerare pentru noua uzină de cipuri, iar o decizie ar urma să fie anunţată până la finalul anului, transmite Reuters.

Recent, Intel anunţase că intenţionează să investească până la 80 de miliarde de euro în Europa în următorul deceniu, pentru a creşte capacităţile de producţie de cipuri ale regiunii.

La conferinţa sa de la finalul anului, premierul italian Giorgia Meloni declara că va considera o investiţie a Intel în Italia ca fiind de importanţă strategică şi va programa o întâlnire cu reprezentanţii firmei, pentru a explora modalităţi de a facilita investiţia.

Miercuri, ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, dădea asigurări că Guvernul de la Roma este decis să asigure o investiţie a Intel în Italia.

„Din păcate, sau din fericire, am avut o schimbare de guvern: lucrurile s-au schimbat pe plan mondial în privinţa costurilor, dar încă suntem hotărâţi să obţinem investiţia”, declara Giancarlo Giorgetti.

Creşterea traficului de internet în perioada pandemiei a sporit cererea pentru cipuri de memorie, servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni au lucrat de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Pentru a majora capacitatea de producţie a semiconductorilor în Europa, Comisia Europeană a anunţat investiţii suplimentare publice şi private de 15 miliarde de euro până în 2030, pe lângă investiţiile publice de 30 miliarde de euro planificate deja din programele UE şi bugetele naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...