Intel vrea subvenții de 8 mld. euro pentru construcția în UE a unei fabrici de semiconductori

Intel solicită subvenții de 8 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Europa, pentru a sprijini dorința regiunii de a-și reduce dependența de importuri pe fondul crizei de semiconductori, care se manifestă de anul trecut și afectează atât producătorii auto, cât și pe cei de electrocasnice.

„Ceea ce cerem atât SUA, cât și guvernelor europene este să facem aceste zone competitive pentru noi și să construim fabrica aici nu în Asia”, a declarat Pat Gelsinger, CeO-ul Intel, pentru Politico Europe într-un interviu.

Politico l-a citat pe Gelsinger spunând că e în căutarea unor subvenții de aproximativ 8 miliarde de euro. Compania s-a distanțat ulterior de raport, spunând că nu a dat o cifră specifică, deși a precizat că liderii UE trebuie să investească pentru a asigura o industrie dezvoltată a semiconductoarelor.

Gelsinger, la primul său turneu european de la preluarea conducerii Intel, s-a întâlnit vineri cu comisarul european Thierry Breton la Bruxelles. Vizita a urmat lansării unui plan pentru ca Intel să investească 20 de miliarde de dolari în producția de cipuri în Statele Unite.

Mai mult decât atât, Gelsinger caută o locație pentru o fabrică din Europa despre care spune că ar sprijini obiectivul UE de a dubla cota regiunii din producția globală de cipuri la 20% în următorul deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...