Intel vrea subvenții de 8 mld. euro pentru construcția în UE a unei fabrici de semiconductori

Intel solicită subvenții de 8 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Europa, pentru a sprijini dorința regiunii de a-și reduce dependența de importuri pe fondul crizei de semiconductori, care se manifestă de anul trecut și afectează atât producătorii auto, cât și pe cei de electrocasnice.

„Ceea ce cerem atât SUA, cât și guvernelor europene este să facem aceste zone competitive pentru noi și să construim fabrica aici nu în Asia”, a declarat Pat Gelsinger, CeO-ul Intel, pentru Politico Europe într-un interviu.

Politico l-a citat pe Gelsinger spunând că e în căutarea unor subvenții de aproximativ 8 miliarde de euro. Compania s-a distanțat ulterior de raport, spunând că nu a dat o cifră specifică, deși a precizat că liderii UE trebuie să investească pentru a asigura o industrie dezvoltată a semiconductoarelor.

Gelsinger, la primul său turneu european de la preluarea conducerii Intel, s-a întâlnit vineri cu comisarul european Thierry Breton la Bruxelles. Vizita a urmat lansării unui plan pentru ca Intel să investească 20 de miliarde de dolari în producția de cipuri în Statele Unite.

Mai mult decât atât, Gelsinger caută o locație pentru o fabrică din Europa despre care spune că ar sprijini obiectivul UE de a dubla cota regiunii din producția globală de cipuri la 20% în următorul deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...