Înțepături ale vicecampioanei olimpice Ana – Maria Popescu la adresa Ministrului Sporturilor și a presei

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană la proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a avut un mesaj destul de acid la dresa ministrului Sporturilor dar și a presei și a cerut mai multă susținere pentru sportivi, în general, și pentru cei care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în special.

Scrimera a ajuns marți în România și a fost primită la aeroport de Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak și de oficiali ai Federației Române de Scrimă.

Mai întâi a avut un mesaj tranșant la adresa celor care conduc sportul în România, adresându-se lui Eduard Novak: „Am crezut că mă așteptați cu acel cec de 5 milioane. Dar nu e nimic, și mai târziu e bine.

Popescu a povestit condițiile în care s-a pregătit de participarea la Jocurile Olimpice cu parteneri în vârstă de peste 40 de ani.

Am citit toate comentariile şi am citit toate declaraţiile din ultimele zile şi am rămas cu acelaş gust din 2016, de la Rio, înainte să luăm aurul şi nu e OK, oameni buni. Pentru că indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim, la fel şi antrenorii noştri. Am în spatele meu patru oameni. Atât am avut la jocuri. Pe lângă ei – apropo de finanţare, domnule ministru – am avut ca sparring-partner-i sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau.Anul trecut, în luna iulie, mergeam într-o cârjă. Și învățam să merg din nou. Nu am avut de demonstrat nimic. Am vrut să îmi demonstrez doar mie însumi că mai pot. Visați, oameni buni! Am demonstrat că se poate, iar dacă eu am putut, oricine poate. Nu contează culoarea medaliei!”, a spus vicecampioana olimpică.

Ea și-a început discursul exprimându-și satisfacția că presa a tratat în mod pozitiv performanța ei: „Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult și indiferent dacă ne întoarcem de la Jocuri cu medalii sau fără, noi muncim. Țineți-le pumnii! E greu, e al naibii de greu, să fii acolo și să citești un titlu care poate aduce 3 clickuri, dar poate dărâma ca pe un castel de cărți moralul unui sportiv. Și nu este corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...