Internetul, găsit vinovat de OMS pentru delicvența juvenilă

În ultimii ani, tinerii din întreaga lume au devenit din ce în ce mai dependenți de internet și de tehnologia modernă. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a internetului poate avea consecințe grave, cum ar fi creșterea cazurilor de crime, sinucideri și acte de violență.

Potrivit unui raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății, numărul tinerilor care își petrec mai mult de patru ore pe zi pe internet a crescut cu 50% în ultimii cinci ani. Acest lucru poate fi datorat creșterii accesului la internet și la dispozitivele mobile, în ultimii ani.

Cu toate acestea, odată cu creșterea utilizării internetului, există și o creștere numărului de infracțiuni, sinucideri și acte de violență în rândul tinerilor. Potrivit statisticilor recente, tinerii care petrec mult timp pe internet sunt mai predispuși să fie victime ale infracțiunilor cibernetice, cum ar fi hărțuirea online, furtul de identitate și frauda financiară.

Pericolul jocurilor video

De asemenea, există o creștere alarmantă a numărului de tineri care comit sinucideri sau acte de violență ca urmare a hărțuirii online sau a jocurilor video violente. Potrivit unui studiu recent, tinerii care joacă jocuri video violente au o probabilitate de 30% mai mare de a comite acte de violență decât cei care nu joacă astfel de jocuri.

Pe lângă aceste probleme, utilizarea excesivă a internetului poate duce și la probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, depresia și insomniile.

Un lucru rămâne cert: pentru mulți tineri, granița dintre mediul real și cel virtual este foarte fină. Numai astăzi, în țara noastră, la Iași, trei eleve s-au tăiat pe brațe cu lama unei ascuțitori, așa cum au văzut în postări de pe platforme de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...