„Mi s-a aprins un beculeț”. Interviu cu medicul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit pe 18 noiembrie noua variantă Covid

La Repubblica a publicat un interviu cu medicul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit pe 18 noiembrie noua variantă, botezată ulterior „Omicron” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Aceasta a detaliat detaliază particularitățile celor infectați cu noua tulpină: „oboseală, cefalee, mâncărimi în gât, răceală ușoară”. „Până acum, niciun pacient Omicron nu a fost internat în spital. Nu am descoperit niciodată efecte grave. Am putea spune că gradul de contaminare este mai mult sau mai puțin similar cu cel al variantei Delta”, consemnează cotidianul italian.

Nu aveam pacienți infectați cu COVID-19 de aproximativ opt săptămâni. La jumătatea lunii noiembrie a sosit un bărbat de 33 de ani. Prezenta simptome ușoare, dar diferite de cele pe care le văzusem până atunci. Am decis să fac testul, pentru că oricum ne confruntam cu o infecție virală. La al patrulea membru al familiei sale rezultat pozitiv, cu aceleași simptome ușoare, mi s-a aprins un beculeț”, povestește medicul sud-african Angelique Coetzee, în interviul acordat cotidianului La Repubblica și RaiNews24. „Este ca și cum s-ar fi aprins un întrerupător. Erau simptome nemaivăzute până acum. Când și cel de-al patrulea membru al familiei al primului meu pacient a fost testat pozitiv, mi-am spus, ceva nu este în regulă aici. Le-am trimis un mesaj colegilor mei din grupul de lucru, scriind: «Hei, aici se întâmplă ceva. Nu este varianta Delta. Este diferit».

Oamenii noștri de știință au căutat imediat secvențele virale. Luni, 22 noiembrie, a sosit confirmarea: aceasta este o nouă variantă”, mai spune medicul.

Ce ar putea presupune numărul mare de mutații găsite în Omicron?

Tocmai acest lucru încearcă să descopere oamenii noștri de știință. Acum nu știm. Nimeni nu știe. Probabil că vom avea niște răspunsuri în următoarele două săptămâni.” Deocamdată, însă, „simptomele sunt foarte ușoare și sunt aceleași pentru vaccinați și nevaccinați. Pacienții sunt acum foarte bine, iar în curând îi vom retesta. Nimeni nu a prezentat probleme demne de remarcat. Și considerați că am ajuns în a douăsprezecea zi de la descoperire. Toți și-au revenit repede, în două-cinci zile.”

În sfârșit, în ceea ce privește rata de contaminare, „s-au infectat numai membrii familiei pacientului zero. Celelalte contacte ale cazurilor pozitive sunt toate negative. Am putea spune că gradul de contaminare este mai mult sau mai puțin similar cu cel al variantei Delta. Nu mai mult și nici foarte sever”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...