Într-o săptămână, două controale , un dosar penal și amenzi, la un azil din Pitești

Publicat: 22 iul. 2023, 08:00, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Într-o săptămână, două controale , un dosar penal și amenzi, la un azil din Pitești

Un azil din Pitești a fost verificat în urmă cu 11 zile și, potrivit purtătorului de cuvânt al IP Argeș, inspectorii au întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă. Același azil este controlat  din nou (n.r. 21 iulie)  și, așa cum spune prefectul județului Argeș, acolo ”este mai rău”.

Echipa de control a fost formată din polițiști, comisari de la Protecția Consumatorilor, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, DSV și ai Prefecturii Argeș.

Acest control s-a efectuat în urma unei sesizări în care se relatează faptul că bătrânii sunt abuzați, ținuți închiși și fără apă, la peste 40 de grade Celsius.

”E mai rău ca în momentul controlului. Vedeți geamurile vopsite, nu se pot deschide, 40 de grade, fără apă. (Ce au spus oamenii dinăuntru?) Au spus că nu prirmesc mâncare suficientă, primesc sancțiuni, nu-i mai lasă să iasă afară”, a pecizat la TVR prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției Argeș, Mădălina Epure, a declarat că ”la fața locului au fost polițiștii și mai multe instituții.

”Menționăm că locația a fost verificată în data de 10 iulie de o comisie mixtă. A fost întocmit doar penal pentru purtare abuzivă”.a mai declarat aceasta.

În urma controlului, administratorii căminului din Pitești au fost amendați cu aproape 200 de mii de lei.