Într-un oraș plin de gunoaie, primarul își ridică un hotel de două milioane de euro

Publicat: 25 sept. 2020, 10:04, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Într-un oraș plin de gunoaie, primarul își ridică un hotel de două milioane de euro
Valea Nicolae Barbu

Primarul Nicolae Barbu își ridică, cu 2.000.000 de euro, un hotel de 4 stele în centrul Giurgiului. În acest timp, orașul e îngropat în gunoaie

De vreo opt ani, edilul traseist al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, se plânge permanent că nu are bani la primărie și că e sabotat politic de PSD, în timp ce afacerile familie sale au explodat.

Câte puțin pentru Giurgiu, cât mai mult pentru mine

Nicolae Barbu candidează acum pentru al treilea mandat de primar al Giurgiu, dar din partea Pro România, după ce primul mandat l-a obținut din partea PP-DD iar al doilea de la PSD. Ce a făcut în cei opt ani de când e primar al Giurgiului? Foarte, foarte puțin pentru locuitori și oraș și enorm de mult pentru prosperitatea sa și a familiei sale. Acum, Barbu împreună cu soția și cei doi copii controlează, la vedere, nici mai mult, nici mai puțin, de 15 firme. De fapt, el a fost preocupat de afacerile familiei sale și mai puțin de dezvoltarea orașului și bunăstarea locuitorilor.

Mai încet cu gazele, dar cât mai multe butelii

Cel mai clar exemplu joc dublu în interes personal este că din 2012 și până azi, edilul Nicolae Barbu a întâziat cât a putut de mult extinderea rețelei de gaze în oraș, pentru ca locuitorii să se încălzească și să gătească la butelie. Cine vinde cele mai multe butelii în municipiul Giurgiu? Firma familiei Barbu. La un calcul simplu, ținând cont de cât te costă să ai gaze la aragaz și cât te costă consumul cu butelia, fiecare giurgiuvean a scos mai mult din buzunar,în fiecare an, câte 80-100 de euro pentru că a folosit în familie butelia. Este oare doar o întâmplarea faptul că un giurgiuvean trebuie să aștepte un an de zile până când Primăria Giurgiu își dă acordul să te racordezi la rețeaua de gaze? Practic, prin întârzirea extinderii rețelei de alimentare cu gaze, fiecare giurgiuvean a contribuit, anual,la prosperitatea familiei Barbu, cu 80-100 de euro. Și când te gândești că vreo 10.000 de familii de giurgiuveni folosesc butelia pentru gătit și încălzit, te mai miri de ce afacerile lui familiei Barbu au explodat!

Rețeta de succes a lui Barbu: „Cine împarte, parte-și face”

Dar, ca orice afacerist care respectă după ce ajunge într-o funcție publică, Nicolae Barbu a fost preocupat permanent să respecte proverbul „Cine împarte, parte-și face”. Astfel, Primăria Giurgiu l-a „înzestrat” cu un teren în centrul orașului, iar el ca un bun gospodar, s-a apucat imediat să ridice un hotel de patru stele pentru familia sa (vezi FOTO). Ba mai mult, investiția estimată la 9.656.705, lei, adică vreo 2.000.000 de euro, beneficiază și de o finanțarea europeană de 4.516.654,89 de lei, reprezentând aproximativ 1.000.000 de euro. Mai mult, Nicolae Barbu, în calitatea sa de gospodar șef al Giurgiului a avut grijă ca Primăria Giurgiu să finanțeze din bani public și costul unor utilități, și chiar o parcare, pentru hotelul familiei sale ridicat prin firma „Delta Gas Cov” Giurgiu controlată de soția edilului șef și a fiului său. Așadar să tot fii primar la Giurgiu: vinzi butelii la greu, mai ridici un hotel pentru familia ta, ba îți mai faci și un cimitir după ce îl pui pe giurgiuvean să plătească o taxă de „clopot” de fiecare dată când moare cineva din oraș! În acest timp, Nicolae Barbu se laudă la frățiorii de la „Sfântul Gheorghe” de fiecare dată când vin alegerile că e grea viața de primar și el renunță, dar mai vrea un mandat. Acum îl vrea pe al treilea, în timp ce orașul este prăfuit, îngropat în gunoaie și împânzit cu vegetație sălbatică (vezi FOTO), în timp ce giurgiuvenii au rămas cu nostalgia vremurilor când Giurgiu avea un primar care îă păsa de oraș și de oameni.