Investitorii din Iordania și Arabia Saudită caută ferme de bovine sau ovine de carne în România. Cu banii jos

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barabasi Antal Szabolcs, susține că România este pe cale să atragă o investiție iordaniano-saudită de 100 milioane de dolari în zootehnie. Oamenii de afaceri sunt interesați, în special, de fermele de bovine sau ovine de carne, sectoare în care sunt de altfel clienți principali pentru producătorii din țara noastră.

“Ieri (n.red- marți), am participat la o întâlnire cu delegația iordaniano-saudită, având ca temă investițiile în sectorul zootehnic. Subiectul întâlnirii îl constituia efectuarea unei investiții în țara noastră prin cumpărarea sau construirea unei ferme de bovine, ovine de carne în sistem integrat, în valoarea de aproximativ 100 milioane USD. Extinderea și dezvoltarea sectorului zootehnic constituie o importanță deosebită, motiv pentru care susținem organizarea unei vizite și investirea în fermele de bovine și ovine în aproprierea Bucureștiului”, a anunțat secretarul de stat din Ministerul AGriculturii pe Facebook.

Iordania și Arabia Saudită sunt doi parteneri importanți pentru comerțul agricol al țării noastre. Astfel, Iordania este al doilea cel mai mare importator de grâu din România și se află pe prima poziție la importul de animale vii.

În primele 11 luni din 2021, Iordania a importat 658 mii tone de grâu din România, fiind pe locul doi, după Egipt cu volume de aproximativ 1,9 milioane de tone, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

În același timp, Iordania a fost și cel mai mare importator de animale vii din țara noastră, cu un volum de 31.530 tone (95,8 milioane euro), în primele nouă luni din 2021, conform datelor INS, find urmată de Arabia Saudită și Grecia.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...