Invitația ministrului Barbu: „Sărbătorește românește la Târgul de la Ministerul Agriculturii!”

Publicat: 20 dec. 2023, 16:20, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Invitația ministrului Barbu: „Sărbătorește românește la Târgul de la Ministerul Agriculturii!”

Ministrul Agriculturii Florin Barbu lansează o invitație tuturor bucureștenilor să vină la târgul de Crăciun organizat în această perioadă în curtea ministerului, unde îi așteaptă o grămadă de bunătăți.

„Vă așteptăm la târgul nostru de Crăciun să gustați un desert veritabil românesc: cozonacul. Și ce merge mai bine alături de el? Un pahar de vin  românesc”, spune ministrul Florin Barbu într-o postare pe Facebook.

„Târgul de Crăciun” din curtea Ministerului Agriculturii are loc în perioada 19-22 decembrie 2023. Organizatorul este Ministerul Agriculturii, cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR).

Evenimentul constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație, a mai precizat ministrul Barbu.

Expozanții sunt prezenți cu o gamă variată de produse tradiționale specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum  legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor fi prezenți cu diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă.