Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de imunizare: Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții

Președintele Klaus Iohannis i-a „certat” pe români, pentru faptul că cifrele campaniei de vaccinare sunt în continuare foarte mici.

De asemenea, președintele României a elogiat președintele Comisiei Europene pentru implicarea în campania de vaccinare.

„Fără implicarea doamnei Ursula von der Leyen, noi nu am fi beneficiat de un număr important de doze de vaccin. Doamna a avut inițiativa și bine a făcut că a pus pe picioare un mecanism prin care UE beneficiază de foarte multe doze de vaccin. Și țin și în acest spațiu să vă mulțumesc în implicarea extraordinară în acest domeniu. Sănătatea nu este o competență a Comisei, dar acest lucru, fără intervenția Comisiei, nu ar fi fost rezolvată.

Vor veni doze în continuare în România. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Am cerut date, au fost date peste 10 milioane de doze, 5 milioane de romani vaccinati cu schema completă. E păcat că sunt atât de puțini.

În Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. De ce? Pentru că s-au vaccinat cam toți. Doze am avut și noi. Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu ar mai fi trebuit să purtăm mască, puteam să mergem cu toții în liniște, puteam să avem spectacole, fără nicio restricție.

Pot să vă spun că împreună cu premierul ne-am întâlnit pentru a reevalua campania de vaccinare, pentru a o repune pe roate. Este un paradox. Avem arma cu care putem să terminăm pandemia și nu o folosim. Este foarte păcat, unii mai sunt reticenți, alții au nevoie de mai multe zile de gândire. Nu este păcat să stăm cu atâția pacienți la ATI? Atâtea familii îndoliate? Am putea termina pandemia cu vaccinarea”, a insistat Klaus Iohannis.

Până în prezent, doar puțin peste 30% dintre români au acceptat să se vaccineze anti-COVID-19.

3 COMENTARII

  1. Tovarase presedinte nu are rost sa ne certati.Certati-l pe tovarasul premier pentru ca nu.asta e important la momentul de fata.Pot sa ma vaccinez dar nu o sa trec de iarna ca facturile ne omoara ne baga in datorii.Pot sa ma vaccinez dar nu am sa o fac pentru ca nu o sa avem bani nici de mâncare. Astea sunt lucrurile importante tovarase presedinte dupa ganditiva la vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...