Iohannis și Cîmpeanu deschid anul școlar în Prahova

Pentru prima dată după 1990, deschiderea cursurilor în noul an școlar se va face în Prahova în prezența președintelului Klaus Iohannis și a ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Iohannis, la Valea Doftanei, Cîmpeanu la Bucov

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat venirea, luni, pe 13 septembrie 2021, la Liceul Tehnologic “Carol I” din Valea Doftanei, iar la Școala Gimnazială “Constantin Stere” din comuna Bucov este așteptat traseistul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu. Întâmplător sau nu, cele două școli au ceva în comun – domeniul infomaticii.

Directorul Liceul Tehnologic “Carol I” din Valea Doftanei, Steluța Elena Pralea, profesor de informatică, a primit în 2020 din partea Asociației pentru Valori în Educație titlul de “Profesorul anului pentru inovație”.

Astfel, din inițiativa acesteia s-a înființat la acest liceu un laborator de programare, motiv pentru care, din această lună, prin intermediul unei donații, liceul va avea și un laborator de robotică.

În schimb, școala de la Bucov, aflată la câțiva kilometri de Ploiești, va fi prima din mediul rural din România ai cărei elevi vor beneficia de acces gratuit la educație digitală inteligentă, tot prin intermediul unui proiect și al unor donații.

Însă trebuie precizat că localitatea Valea Doftanei este fieful senatoarei Roberta Anastase, care deține aici o casă de vacanță, și tot aici își va ridica o casă de vacanță fostul ministru al Educației Monica Anisie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole