Ion Țiriac lasă prin testament averea urmașilor săi: ”Am 33 de copii”

Publicat: 12 mai 2024, 09:02, de Cezar Andrei, în SPORT , ? cititori
Ion Țiriac lasă prin testament averea urmașilor săi: ”Am 33 de copii”
Ion Tiriac lasa prin testament averea urmașilor sai: ”Am 33 de copii”

Ajuns la vârsta de 85 de ani, Ion Țiriac, al doilea cel mai bogat român, și-a făcut testament. Omul de afaceri care a strâns o avere de 2,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a dezvăluit cui vor rămâne banii și proprietățile sale de fapt.

Ion Țiriac are trei moștenitori legitimi: Ion Alexandru Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac. Cu toate acestea, el a dezvăluit că are în total 33 de copii și că își va împărți averea în 33 de părți egale.

”Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă”, le-a declarat Ion Țiriac jurnaliștilor italieni de la rosario3.com.

”Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, mai adăuga omul de afaceri român.

Te-ar putea interesa și: Ion Țiriac a adus în țară cea mai tare mașină din colecția sa. ”E ceva unic”. Cât costă noua bijuterie a magnatului

Ion Țiriac a cumpărat 18 locuri de veci în Cimitirul Bellu

Miliardarul român s-a ocupat și de locul în care va fi înmormântat. Afaceristul a cumpărat nu mai puțin de 18 cripte în Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde sunt îngropate unele dintre cele mai importante personalități ale României.

În schimbul celor 18 locrui de veci, Ion Țiriac a plătit 80.000 de euro. El s-a asigurat astfel că și urmașii lui vor fi înmormântați lângă el.

În cimitirul Bellu sunt îngropaţi, printre alţii, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu, Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Ilinca Tomoroveanu, Ion Dolănescu, Valeriu Sterian şi multe alte personalităţi.

În urmă cu câțiva ani, Țiriac spune că, probabil, va fi cel mai bogat om din cimitir. La Bellu este îngropat și fostul om de afaceri Dinu Patriciu, care la un moment dat avea o avere estimată la 3 miliarde de dolari. Însă la momentul decesului, averea acestuia era estimată la ”doar” 260 de milioane de euro.

”O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!”, declara Ion Ţiriac.