Ionuţ Moşteanu (USR): Refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată

Publicat: 25 oct. 2021, 13:59, de Narcis Popescu, în ESENȚIAL , ? cititori
Ionuţ Moşteanu (USR): Refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată
Ionut Mosteanu_INQUAM_Photos_George_Calin

Vicepreşedintele USR a declarat că USR nu va vota în Parlament un guvern minoritar PNL şi consideră că refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată. Conducerea USR s-a întâlnit luni, de la ora 12.00, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

USR nu va vota un Guvern minoritar

”Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului (…). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a spus Ionuţ Moşteanu.

 Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: ”În momentul ăsta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme”, Potrivit lui Moşteanu, ”pentru refacerea coaliţiei trebuie să-şi schimbe deciziile statutare, să anunţe asta public, să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înşelat cu PSD-ul, totuşi, crizatorii nu-s aşa de răi”.

Atunci, da, putem să ne aşezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliţia asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulţi de dacă pe parcurs”, a completat Moşteanu.