ÎPS Teodosie vrea să-și angajeze avocați pentru a putea ține pelerinajul la peștera Sf. Andrei: „Ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat că va angaja o echipă de avocați care să facă demersurile legale pentru a putea organiza pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei în 30 noiembrie.

Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a anunțat că la peștera Sf. Andrei vor putea merge doar localnicii din localitatea Ion Corvin și pelerinajul anual va fi anulat în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19.

ÎPS Teodosie a anunțat că nu va accepta anularea pelerinajului și că va căuta avocați care să îi susțină cauza. “Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.

Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este apostolul tuturor românilor, nu este o sărbătoare locală ci o sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țara. 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor.

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus IPS Teodosie, într-un interviu pentru Dobrogea Live .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...