Irina Schrotter: „Fiecare zi care trece fără ca guvernanţii să îşi respecte promisiunile făcute e foarte stresantă”

Designerul român Irina Schrotter a mărturisit că așteaptă restul banilor promiși de guvern prin Măsura 2 privind granturile de capital de lucru, pentru celelalte firme din industrie care au aplicat. Creatorul de modă a lansat o nouă linie de haine, iar anul acesta va organiza la Iaşi un festival al industriilor creative, care se va numi Romanian Creative Week, în contextul în care „viața merge mai departe”.

Romanian Creative Week este un eveniment reprogramat pentru săptămâna 2-6 iunie a acestui an, la Iași.

„Ne-am gândit că un eveniment hibrid de acest gen ar fi bine-venit pentru oraşul nostru, pentru judeţ, pentru tinerii din ţară şi din regiune. Evenimentul se va desfăşura atât offline cât şi online, bineînţeles, respectând regulile comunicate de instituţiile statului. Organizăm acest eveniment pentru a da un semnal că viaţa merge mai departe, că suntem creativi şi flexibili şi reuşim să ne adaptăm şi unor situaţii foarte dificile şi foarte delicate pentru care nimeni nu este vinovat, dar cărora le putem face faţă”, a povestit creatoarea de modă într-un interviu acordat agenției Agerpres.

Designerul a explicat că oficialii de la guvern, deși au propus măsuri pentru a sprijini industria, încă așteaptă restul banilor promiși.

„Banii pentru capitalul de lucru au fost achitaţi la două mii şi ceva de firme, dar restul de 16.000 de firme care au aplicat nu mai au nicio informaţie, nu mai ştiu ce se întâmplă. Acesta este un stres foarte mare şi dă dovadă de neseriozitate alarmantă pentru mediul de afaceri felul în care sunt tratate problemele noastre”, a precizat Irina Schrotter.

„Sigur, noi simţim că sunt lucruri pe care Guvernul ar fi putut să le facă mai bine. Cel mai tare ne plângem de o lipsă a dialogului. Ăsta e un exerciţiu pe care guvernanţii ar trebui să-l facă în permanenţă. Noi nu simţim, din păcate, lucrul acesta. Este o bilă neagră pentru Guvern şi cei care administrează statul român. Probabil că sunt tineri şi abia intraţi la butoanele statului român şi mai au nevoie de timp, dar pentru economie fiecare zi care trece fără ca guvernanţii să îşi respecte promisiunile făcute e foarte grea şi foarte stresantă”, a mai remarcat designerul.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Când a fost, ca ai noștri guvernanți să își respecte promisiunile din ultimi 31 de ani ? Ne indreptam privirea, atentia disciplinat catre minunata si neobosita luptatore dna Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, care ne anunta ca miliardarul Ioan Niculae are sanse mari sa fie eliberat in curand din puscarie desi abia a fost condamnat la 5 ani cu executare. Birchall aminteste ca fostul premier PSD Viorica Dancila i-a blocat propunerile privind inasprirea conditiilor pentru eliberarea conditionata.
    Țiganiada Rromâneasca nu iti da dreptul sa traiesti civilizat si nici sa aspiri la Uniunea Europeana .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...