Irlanda înăspreşte restricţiile în următoarea lună

Prim-ministrul irlandez Micheál Martin a anunţat vineri seară că din 7 decembrie şi până pe 9 ianuarie vor fi înăsprite anumite restricţii din cauza tulpinii Omicron de Covid-19.

Cluburile de noapte, redeschise recent, vor fi din nou închise, evenimentele precum concertele şi competiţiile sportive desfăşurate în interior vor avea loc cu cel mult 50% capacitate, iar vizitele la domiciliu nu trebuie să implice oameni din mai mult de patru gospodării.

Guvernul de la Dublin a luat această decizie vineri, în urma recomandărilor medicului şef al National Public Health Emergency Team (NPHET).

Acesta susține că „riscurile asociate intrării în perioada de Crăciun fără anumite restricţii de a reduce contactele personale sunt pur si simplu prea mari”, citează BBC.

Cluburile de noapte vor fi închise din nou, multe dintre restricţiile aplicate localurilor şi hotelurilor înainte de relaxarea din 22 octombrie vor fi reimpuse pentru perioada de Crăciun şi Anul Nou. Localurile vor putea rămâne deschise până la miezul nopţii, însă la o masă nu vor putea sta mai mult de 6 persoane, purtarea măştii va fi obligatorie atunci când persoana nu se află la masă, iar servirea nu se va mai putea face la bar.

În Republica Irlanda deja este folosit sistemul de permis EU Covid pentru industria ospitalităţii – oamenii trebuie să prezinte dovada statusului pentru a intra în anumite spaţii.

Permisul va fi necesar acum și pentru săli de sport şi centre de agrement, precum şi pentru accesul în barurile hotelurilor şi în restaurante.

Irlanda a înregistrat până în prezent 583.472 de cazuri de Covid-19, cu puţin peste 5.400 în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor este de 5.707, cu 55 în ultima săptămână.

Țara cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori a administrat până pe 2 decembrie peste 7,42 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...