Cât costă minivacanța de 1 Decembrie și care sunt destinațiile cele mai căutate

Se apropie minivacanța de 1 Decembrie, iar foarte mulți români deja și-au făcut rezervări, pentru a pleca la relaxare și distracție într-un loc frumos, pentru a-și încărca bateriile și pentru a mai uita de stresul invocat de pandemia de Covid-19.

Cele mai căutate destinații pentru minivacanța de 1 Decembrie sunt Istanbul, Egipt, piețele de Crăciun din Viena, Praga, Munchen, Nurnberg, Budapesta. Din România, cele mai căutate sunt destinațiile de la munte sau din stațiunile balneoclimaterice, precum Călimănești-Căciulata, Herculane, Băile Tușnad sau Covasna, potrivit datelor primite de la agențiile de turism.

„Vacanțele la munte în România sau în apropiere sunt căutate, de regulă, de 1 Decembrie, de cei mai mulți, datorită duratei acesteia, patru – cinci zile, care includ Sfântul Andrei, 1 Decembrie, un weekend care este înainte sau după. Câteva programe de tip circuit pe care le organizam anul acesta în Maramureș, Banat – Oltenia, Macedonia de Nord – Kosovo, vacanțe la târgurile de Crăciun din Austria, Cehia, Germania, ori la Sibiu, durează patru – cinci zile, câte sunt libere”, ne informează Denisa Oprea, director de marketing la Hello Holidays.

Prețul mediu al unei minivacanțe este de 200-300 de euro de persoană

Christian Tour, cel mai mare tour-operator din România, a vândut peste o mie de minivacanțe de 1 Decembrie. ”Am vândut peste o mie de pachete pentru această mini-vacanță până în prezent. Însă, având în vedere trendul cumpărării last-minute, preconizăm că partea cea mai mare a achizițiilor va fi decisă după a doua parte a lunii noiembrie. În plus, mulți turiști se află în așteptarea ofertelor speciale cu ocazia Black Friday și a Târgului de turism, care se suprapune acestei perioade. Christian Tour va organiza și anul acesta un adevărat festival de vacanțe cu această ocazie, în format online”, ne-a declarat Marius Berca, directorul general al Christian Tour.

Potrivit lui Marius Berca, o minivacanță de 1 Decembrie costă, în medie, 200-300 de euro de persoană, în funcție de destinația aleasă.

Egiptul, destinația vedetă a anului

 “Avem variante extinse, de șapte zile, pe zborurile noastre charter spre Hurghada și Sharm el Sheikh, pentru cei care pot avea mai mult timp liber”, a afirmă Denisa Oprea, directorul de marketing al Hello Holidays.

Și Christian Tour a vândut și vinde foarte bine sejururile în Egipt. “Hurghada și programele-circuit, precum <Pe urmele faraonilor> și <Croaziera pe Nil> au fost și sunt extrem de căutate”, a punctat Marius Berca, directorul general al Christian Tour.

La fel și la Paralela 45, pachetele turistice pentru Egipt sunt la mare căutare. “În această perioadă avem zboruri săptămânale spre Egipt din majoritatea orașelor țării și pentru fiecare cursă se vând aproape toate locurile. Pentru intrarea in Egipt, persoanele nevaccinate au nevoie de un test”, a declarat, pentru ziarul “Puterea”, Alin Burcea, CEO-ul tour-operatorului Paralela 45.

Citesște și Ofertele turistice de sărbători pentru destinațiile exotice, aproape epuizate. Cât costă o vacanță în Mauritius.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole