Italia: Criză de personal medical în spitalele din Lazio

Spitalele din Italia, cu precădere cele din regiunea Lazio și, implicit, Roma, aproape că nu mai fac față numărului mare de persoane diagnosticate pozitiv cu Covid-19. Și, după cum spun autoritățile medicale, situația devine tot mai explozivă.

Mai ales că, începe să se simtă o lipsă acută de personal. Pentru că bună parte dintre medicii și asistentele care tratau bolnavii sunt, la rându-le, infectați cu virusul, iar o altă parte de personal medical a cerut pensionarea.

Și angajări în domeniu, pe tot fondul nebuniei, nu s-au mai făcut. Asta în condițiile în care Lazio avea, încă de la începutul pandemiei, deficit de personal.

Pe de altă parte, numărul de persoane infectate crește și din cauza vizitelor aparținătorilor la pacienții internați. Probleme sunt și cu ambulanțele. Care sunt blocate, destule ore, în fața spitalelor, cu bolnavi în ele.

Nefiind personal suficient, nu pot fi luați prea repede, pentru investigații, cei din salvări. Ceea ce înseamnă și că ei așteaptă mult timp, și că alte persoane bolnave care sună la 118 pentru ajutor, nu pot beneficia de suport medical.

Pe de altă parte, și în spitale se lucrează cu stres. Nu e doar volumul infernal de muncă, mai e și faptul că lucrurile scapă de sub control și, unii pacienți recurg la violență împotriva personalului medical.

Ca lucrurile să funcționeze cât de cât normal, spitalele din Lazio ar mai avea nevoie de cel puțin 3000 de angajați. Dar, salariile nu sunt într-atât de atractive încât să fie coadă la angajări, iar tensiunea muncii în spital, fiind una ridicată, nu reprezintă o tentație prea mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole