Italian reținut pentru contrabandă cu arme

Publicat: 11 nov. 2022, 20:23, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Italian reținut pentru contrabandă cu arme

Un cetățean italian în vârstă de 61 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști cu 9 arme neletale în casă. Acesta este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

„Astăzi 11 noiembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție la domiciliul unui cetățean italian, în vârstă de 61 de ani, din Ilfov, bănuit pentru  nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

La percheziții au fost descoperite și ridicate 9 arme neletale, susceptibile a face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării.

Din cercetări, a rezultat faptul că, bărbatul ar fi procurat cele 9 arme neletale din mai multe țări membre ale Uniunii Europene, care ar fi fost aduse pe teritoriul României fără drept, prin intermediul diverselor societăți de curierat, pe cale terestră.

Ulterior, armele ar fi fost comercializate prin intermediul firmelor de curierat, de pe teritoriul României sau din afara teritoriului țării.

Cele 9 arme  neletale au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii de la arme continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comuniatul,