Îți plac trandafirii? Ce trebuie să faci ca să îi ai în grădină

Un factor important pentru o grădină de trandafiri reușită este locul! Cel puțin așa susțin specialiștii în grădinărit și nu numai.  În acest sens nu este exagerată afirmația că trandafirii sunt plante „cu pretenții”.  

Trandafirul trebuie să aibă parte de 5 ore de soare pe zi, pe de o parte, iar pe de altă parte, nu trebuie să le fie prea cald. De aceea, nu trebuie să îi plantați în imediata apropiere a zidurilor casei, deoarece acolo se acumulează căldura.

Dacă plantați solul din jurul trandafirului, acesta rămâne protejat și nu se încinge atât de tare. Puteți planta, așadar, mai mulți trandafiri unii lângă ceilalți sau să îi combinați cu alte flori, sau tufe sau tufișuri.

Dacă ați fost puțin atenți la unele dintre grădini – de la oraș sau sat – trandafirii trăiesc în bună vecinătate și cu şirurile de roşii, ardei şi castraveţi, ori cu un „șir” de viță de vie care îmbracă un gard de jur împrejur.

Timp și atenție

De asemenea, rădăcinile plantelor învecinate nu trebuie să fie prea puternice, deoarece altminteri trandafirii primesc prea puțină apă.

Nu în ultimul rând, trebuie să țineți cont de faptul că trandafirii cresc bine pe soluri humoase, adică cele care au un conținut de lut, care înmagazinează bine nutrienți și apă.

Prin urmare, dacă sunteți ocupați, dar vă doriți cu orice preț trandafiri în grădină, trebuie să le acordați ceva timp și atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...