Îți place la film în AER LIBER? Iată ce te așteaptă

Anul trecut am fi zis că ne-am plictisit de aglomerația la filmele care rulează în sălile speciale din mall-uri și vrem la film în aer liber. Anul acesta nu mai avem ce zice…decât că e musai la film în aer liber!

Fundația9 anunță cea de-a doua ediție a CINEVARA, programul proiecțiilor de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii (9 iulie – 3 septembrie) în grădina Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L.Caragiale 32). Ediția din acest an a CINEVARA este dedicată fundației partenere Film Foundation, organizație înființată în urmă cu 30 de ani de către celebrul regizor Martin Scorsese, cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial.

Recuperarea fizică, dar mai ales simbolică a trecutului

„CINEVARA este unul din programele dezvoltate ca parte a programării artistice anuale a Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei, centrul nostru cultural care timp de 6 zile pe săptămâna propune publicului larg o oferta culturală extrem de variată: de la dezbateri și lecturi publice la expoziții de artă contemporană, audiții și întâlniri dedicate muzicii și sunetului la proiecții de film și ateliere pentru copii. Suntem onorați să organizăm această ediție a CINEVARA ca tribut adus eforturilor făcute de către fundația americană Film Foundation în ultimii 30 de ani de a restaura și recupera filme din cinematografii neglijate. Mai mult ca oricând, recuperarea fizică, dar mai ales simbolică a trecutului este fundamentală în a înțelege mai bine prezentul și a construi un viitor mai bun”, spune Anca Drăgoi, Director Executiv, Fundatia9.

Programul proiecțiilor

9 iulie / Amintiri despre subdezvoltare (1968), regia Tomás Gutiérrez Alea

16 iulie / Black Girl(1966), regia Ousmane Sembène

23 iulie / Insiang (1976), regia Lino Brocka

30 iulie / Vara secetoasă (1963), regia Metin Erksan

6 august / Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young

13 august / Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam

20 august / Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov

27 august / Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty

3 septembrie / Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole