ITU 2022/Infotripurile de promovare turistică a României, propuse delegaţiilor de la PP-22, vor avea loc pe 1, 8 şi 9 octombrie

Publicat: 30 sept. 2022, 14:31, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL
ITU 2022/Infotripurile de promovare turistică a României, propuse delegaţiilor de la PP-22, vor avea loc pe 1, 8 şi 9 octombrie
ITU 2022

Excursiile propuse participanţilor prezenţi la Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), de la Bucureşti, vor avea loc în zilele de 1, 8 şi 9 octombrie, potrivit unui anunţ făcut la finalul unei şedinţe plenare organizată în marja evenimentului de către delegaţiei României.

„În numele Guvernului României, sunt bucuroasă să anunţ că organizăm pentru zilele de 1, 8 şi 9 octombrie excursii pentru delegaţii ITU la Castelul Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula, şi la o mină de sare. Înregistrarea este gratuită pentru această călătorie de o zi. Veţi primi mai multe informaţii printr-un e-mail care va fi trimis cu ajutorul Secretariatului. Duminică vom organiza un alt eveniment pentru toţi participanţii la PP-22 şi vom reveni cu mai multe informaţii despre logistică prin e-mail”, a menţionat sursa citată.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a anunţat, înaintea începerii Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22) de la Bucureşti, că printre obiectivele turistice ce urmează a fi promovate cu ocazia evenimentului global se află Castelul Peleş, Castelul Bran şi Salina Turda. Astfel, instituţia va asigura delegaţiilor, pe tot parcursul conferinţei, materiale de prezentare a destinaţiei turistice România, care vor cuprinde informaţii despre obiective unicat, cum ar fi, spre exemplu, Salina Turda.

„Suntem onoraţi să fim, astfel, parteneri în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură şi ne dorim ca prin cele trei infotripuri pe care le vom organiza pentru delegaţiile străine să punem în valoare frumuseţea ţării noastre şi a unora dintre cele mai emblematice obiective ale acesteia, cum ar fi Castelul Peleş. Cu siguranţă, vestea despre unicitatea şi valorile noastre va fi purtată mai departe”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

De asemenea, Ministerul Culturii a transmis, recent, într-un comunicat de presă, că o expoziţie curatoriată de Art Safari unde poate fi admirată o operă semnată de Nicolae Grigorescu din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României – „Car cu patru boi” şi macheta avionului „Vlaicu II”, reconstituire la scara 1:5, din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, va fi prezentată la Palatul Parlamentului.

Expoziţia este inclusă în cadrul evenimentelor organizate de Ministerul Culturii în marja celei de-a 21-a ediţii a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, eveniment organizat în perioada 26 septembrie – 14 octombrie, la Palatul Parlamentului, la care participă peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări.

Alături de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), parteneri în organizarea conferinţei sunt: Senatul României, Camera Deputaţilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Societatea Română de Televiziune.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.

Înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii.