Iubita lui Gelu Oltean, Vanessa Youness, eliberată din închisoare

Prin decizia Curții de Apel București, pronunțată pe 14 octombrie 2022, Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, condamnată la trei ani de închisoare pentru că a luat mită 1 milion de euro, a fost eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare pe care a formulat-o.

Motivarea Curții de Apel București a fost următoare: „În opinie majoritară: În baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinței penale (…) dispune punerea, de îndată, în libertate a contestatoarei-condamnate Youness Amal Vanessa de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”.

Decizia este definitivă. Trebuie precizat că articolul 430 prevede: până la soluţionarea contestaţiei în anulare, instanţa sesizată, luând concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere.

La sfârșitul lunii mai 2022, Vanessa Amal Youness a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Ea a formulat o contestare în anulare în baza deciziei CCR prin care a fost declarat neconstituțional un articol din Codul Penal care permitea procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole