Iulian Dumitrescu, candidat fără acord de la centru! Bode: Am sesizat Curtea de Arbitraj a PNL

Publicat: 24 apr. 2024, 22:18, de Filon Stan, în News , ? cititori
Iulian Dumitrescu, candidat fără acord de la centru! Bode: Am sesizat Curtea de Arbitraj a PNL
Iulian Dumitrescu, candidat fara acord de la centru. FOTO: Inquam Photos/ Saul Pop

Iulian Dumitrescu și-a depus în mod oficial candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Prahova, deși este suspendat din funcție și cercetat pentru luare de mită. Se pare că baronul de Prahova a făcut-o fără acordul de la centru.

Așadar, Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru Consiliul Județean Prahova, fără acordul de la centru. El a speculat niște lacune din statutul Partidului Național Liberal pentru a fi din nou candidat, deși este cercetat pentru o mită de 16 milioane de lei.

Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura fără acord de la centru

Ei bine, acum a venit și răspunsul PNL. Cel care a vorbit despre reacția liberalilor a fost Lucian Bode, secretarul general al partidului, care a anunțat miercuri că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu.

„Am avut o videoconferinţă cu secretarii generali, ocazie cu care secretarul general al organizaţiei Prahova ne-a informat că organizaţia Prahova intenţionează să depună această candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ulterior am şi primit această confirmare, organizaţia a decis să depună candidatura la BEJ. Discutând cu domnul preşedinte Ciucă şi cu colegi din conducerea partidului am luat decizia să mă adresez Curţii de Arbitraj, în calitate de secretar general al PNL şi să solicit un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului 86 din statut şi anume competenţele Biroului Politic Naţional. BPN validează la propunerea consiliilor de coordonare judeţene candidaturile la funcţia de primar reşedinţă de judeţ, primarul municipiului Bucureşti şi al primarilor de sectoare, în interpretarea colegilor noştri de la Prahova. În consecinţă, ei au considerat că nu este nevoie de validarea BPN pentru candidatura domului Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean”, a spus Lucian Bode.

Acesta a adăugat că joi va avea loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, unde se va lua în discuţie subiectul candidaturii lui Iulian Dumitrescu.

„Mâine (joi n.red.) vom avea BPN, vom valida candidatura domnului Nica la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, de asemenea mai avem câteva candidaturi de validat, Oradea, domnul Burduja la Bucureşti. Vom lua în discuţie şi acest aspect. Eu aştept opinia Curţii de Arbitraj”, a precizat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a fost prezent, miercuri, la Târgovişte, la lansarea candidaţilor PNL Dâmboviţa pentru alegerile locale. Iulian Dumitrescu, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie, având interdicţia de a-şi exercita funcţia, şi-a depus, miercuri, candidatura pentru un nou mandat la şefia CJ.

„Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia”, a anunţat filiala PNL Prahova, într-un comunicat de presă. Iulian Dumitrescu a spus că a candidat ”din respect pentru prahoveni”.