Jandarmii care au ordonat represaliile din 10 august, puşi din nou sub urmărire penală

Şefii Jandarmeriei care au ordonat violenţele împotriva manifestanţilor paşnici din 10 august 2018 au fost puşi din nou sub urmărire penală, anunță Declic.

„Şefii Jandarmeriei care au ordonat violenţele împotriva manifestanţilor paşnici din 10 august 2018 au fost puşi din nou sub urmărire penală. Ancheta în dosarul 10 august a fost reluată acum de către Secţia Militară a Parchetului General, după ce unul dintre protestatari, Ioan Crăciuneanu, susţinut de Comunitatea Declic, a obţinut în instanţă redeschiderea dosarului închis iniţial de DIICOT. Foştii şefi ai Jandarmeriei, Laurenţiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile, au fost deja citaţi la Parchet şi puşi sub urmărire penală pentru intervenţia ilegală şi abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari paşnici au fost bătuţi şi gazaţi”, anunţă, vineri, Declic.

Potrivit sursei citate, procurorii militari le-au adus la cunoştinţă oficial acuzaţiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals şi la uz de fals.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...