Jandarmii i-au lăsat fără „muniție” pe suporterii hunedoreni

Publicat: 02 apr. 2024, 18:32, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SPORT
Jandarmii i-au lăsat fără „muniție” pe suporterii hunedoreni

Jandarmii hunedoreni au găsit astăzi o cantitate însemnată de materiale pirotehnice, ascunse într-o groapă pe stadionul din Hunedoara, înaintea meciului Corvinului cu CFR Cluj.

Mai mulți suporteri au săpat o groapă pe stadionul care va găzdui în această seară partida Corvinul Hunedoara-CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României și au ascuns în ea materiale pirotehnice. Jandarmii, însă, le-au stricat planurile.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, marți, în jurul orei 15.00, în urma unei acțiuni desfășurate de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara la stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice. Acestea erau ascunse într-o groapă săpată în incinta arenei sportive, în dreptul sectorului peluzei gazdă.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că un grup restrâns de suporteri a săpat groapa și a ascuns materialele pirotehnice (baterii de artificii, petarde, fumigene, stroboscoape)”, arată Jandarmeria.

Instituția precizează că în prezent se desfășoară activități specifice pentru constatarea împrejurărilor și predarea materialelor pirotehnice către efectivele poliției.

Partida Corvinul Hunedoara-CFR Cluj, programată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal are loc astăzi, cu începere de la ora 19.30.

Autoritățile române au declarant un adevărat război suporterilor care folosesc materiale pirotehnice pe stadioane.

În urmă cu câteva zile, Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 16 membri ai galeriei Rapidului, într-un dosar în care sunt acuzaţi că foloseau ilegal materiale pirotehnice pe stadioane, în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

În luna august a anului trecut, au fost identificate materiale pirotehnice, depozitate în zona Peluzei Nord a stadionului Arcul de Triumf, cu scopul de a fi folosite în timpul meciului dintre echipele FC DINAMO București și FC PETROLUL Ploiești.