Jeep va întrerupe vânzările SUV-ului Wrangler cu două uși din cauza emisiilor ridicate

Jeep a anunțat că va întrerupe vânzările unei versiuni cu două uși a SUV-ului Wrangler în Europa până în 2022, deoarece marca Stellantis încearcă să reducă emisiile de CO2 din flotă.

Ampatamentul scurt al Wrangler cu 2 uși cu un motor pe benzină de 2,0 litri turbo cu 4 cilindri nu oferă suficient spațiu pentru o transmisie hibridă. Toate viitoarele Wrangler vândute în Europa vor fi modele 4xe hibrid plug-in cu 4 uși.

Wrangler cu 2 uși este importat în Europa de la fabrica Stellantis din Toledo, Ohio. Pentru versiunea Sport de 272 CP, cel mai scăzut nivel de emisie al SUV-ului cu 2 uși vândut în Europa, are 243 grame / km de emisii de CO2 în ciclul WLTP comparativ cu 79 g / km al hibridului plug-in Wrangler 4xe.

Aproximativ 30% dintre Wrangler-urile vândute în Europa sunt modele cu 2 uși. Până în mai, Jeep vânduse 2.602 Wranglers, conform datelor JATO Dynamics.

Într-un comunicat, Jeep a declarat că modelul cu două uși „părăsește treptat piața către versiunea hibridă plug-in cu patru uși (4xe)”.

Sistemul de propulsie hibrid plug-in Wrangler 4xe se bazează pe un motor turbo de 2,0 litri cu 4 cilindri, cu o putere de 279 CP și două motoare electrice cu o putere totală de 380 CP. Potrivit Jeep, gama de croazieră exclusiv electrică se află la 50 km de pachetul de baterii de 17 kW sub scaunele din al doilea rând. O încărcare completă durează 3 ore.

Principalul concurent al Wrangler este Land Rover Defender, care este disponibil într-o versiune cu 3 sau 5 uși. Defender cu 3 uși este disponibil în benzină, motorină sau motoare hibride ușoare, iar versiunea cu 5 uși are, de asemenea, o opțiune hibridă plug-in cu 404 CP și 75 g / km emisii de CO2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...