Jocurile sunt făcute: Pe cine a ales NASA pentru viitoarea misiune pe Lună

Administrația Națională Aeronautică și Spațială a SUA ales SpaceX pentru a trimite pe Lună următorii astronauți ai Americii, o premieră după 1972, a declarat NASA.

Contractul de 2,9 miliarde de dolari este pentru prototipul navei spațiale Starship, care este testată la o facilitate a SpaceX din Texas. Elon Musk devine astfel, partener privilegiat al NASA

Astăzi suntem foarte entuziasmați și încântați să anunțăm că am atribuit companiei  SpaceX dezvoltarea sistemului nostru de aterizare pe Lună”, a declarat Lisa Watson-Morgan, manager de program la NASA.

SpaceX a devansat astfel compania Dynetics și compania lui Jeff Bezos, Blue Origin și a devenit singurul furnizor al sistemului, o ruptură în raport cu trecutul, deoarece NASA a alegea adesea mai multe companii în caz de eșec al uneia dintre ele.

Potrivit analiștilor din industria spațială, această decizie consolidează compania lui Elon Musk, creată în 2002 cu scopul de a cuceri planeta Marte, în postura sa de partener privilegiat al NASA în sectorul privat.

NASA dorește să se întoarcă pe Lună

Anul trecut, SpaceX a devenit prima companie privată care a trimis cu succes o echipă la bordul Stației Spațiale Internaționale, oferindu-le americanilor capacitatea de a realiza acest lucru, pentru prima dată de la sfârșitul programului de navete spațiale Shuttle.

SpaceX și-a prezentat nava spațială Starship reutilizabilă , concepută pentru a transporta echipaje mari și încărcături importante pentru călătorii spațiale lungi și care poate ateriza în poziție verticală.

Prototipurile rachetei sunt în prezent testate în Texas, dar cele patru încercări de zbor s-au încheiat până acum cu explozii.

Omul a pus piciorul pe lună pentru ultima dată în 1972, în cadrul programului american Apollo . NASA dorește să se întoarcă acolo și să stabilească o prezență durabilă cu o stație spațială lunară, pentru a testa noi tehnologii care vor deschide calea unei misiuni cu echipaj către Marte.

În 2019, când era vicepreședintele SUA, Mike Pence a provocat NASA să aterizeze prima femeie și următorul bărbat pe Lună până în 2024, dar acest calendar este probabil să fie relaxat sub președinția lui Joe Biden, notează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...