Joe Biden, Mark Zuckerberg, Morgan Freeman… 963 de americani interziși în Rusia!

Diplomația rusă a publicat lista celor 963 de personalități americane a căror intrare în Rusia este interzisă, printre care președintele SUA, Joe Biden, și secretarul său de stat Antony Blinken, ca represalii la sancțiunile similare luate de Washington de la declanșarea invaziei în Rusia, transmite BFMTV.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat acest document pe site. El conține în principal responsabili guvernamentali, dar și membri ai societății civile. Moscova a anunțat deja aceste sancțiuni contra unui număr de personalități care acum apar pe această listă, printre care Joe Biden, Antony Blinken, șeful Pentagonului Lloyd Austin, dar și Mark Zuckerberg.

Dar pe aceeași listă mai apare și actorul hollywoodian Morgan Freeman, care nu a fost sancționat public până acum. Diplomația rusă îl acuză că într-un video înregistrat în 2017 celebrul actor afirma că Rusia complotează contra SUA.

Contra sancțiunile Rusiei sunt necesare și vizează forțarea puterii americane, care încearcă să impună restului planetei o ordine mondială neocolonială, să-și modifice poziția și să recunoască noi realități geopolitice, a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe. El a asigurat că Moscova rămâne deschisă ”dialogului onest” și face distincția între poporul american și autoritățile care incită la rusofobie.

De la declanșarea ofensivei asupra Ucrainei, diplomația rusă a interzis intrarea în Rusia mai multor personalități anglo-saxone. Recent, a anunțat că a luat această decizie în plus contra a 26 de canadieni, printre care Sophie Trudeau, soția prim ministrului canadian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...