Joe Biden, Mark Zuckerberg, Morgan Freeman… 963 de americani interziși în Rusia!

Diplomația rusă a publicat lista celor 963 de personalități americane a căror intrare în Rusia este interzisă, printre care președintele SUA, Joe Biden, și secretarul său de stat Antony Blinken, ca represalii la sancțiunile similare luate de Washington de la declanșarea invaziei în Rusia, transmite BFMTV.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat acest document pe site. El conține în principal responsabili guvernamentali, dar și membri ai societății civile. Moscova a anunțat deja aceste sancțiuni contra unui număr de personalități care acum apar pe această listă, printre care Joe Biden, Antony Blinken, șeful Pentagonului Lloyd Austin, dar și Mark Zuckerberg.

Dar pe aceeași listă mai apare și actorul hollywoodian Morgan Freeman, care nu a fost sancționat public până acum. Diplomația rusă îl acuză că într-un video înregistrat în 2017 celebrul actor afirma că Rusia complotează contra SUA.

Contra sancțiunile Rusiei sunt necesare și vizează forțarea puterii americane, care încearcă să impună restului planetei o ordine mondială neocolonială, să-și modifice poziția și să recunoască noi realități geopolitice, a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe. El a asigurat că Moscova rămâne deschisă ”dialogului onest” și face distincția între poporul american și autoritățile care incită la rusofobie.

De la declanșarea ofensivei asupra Ucrainei, diplomația rusă a interzis intrarea în Rusia mai multor personalități anglo-saxone. Recent, a anunțat că a luat această decizie în plus contra a 26 de canadieni, printre care Sophie Trudeau, soția prim ministrului canadian.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole