Joe Biden, supus unui control medical după dezbaterea cu Trump, anunță Casa Albă

Publicat: 04 iul. 2024, 16:13, de Cristina Cohuț, în Internațional , ? cititori
Joe Biden, supus unui control medical după dezbaterea cu Trump, anunță Casa Albă

Președintele Joe Biden a fost examinat de medicul său la câteva zile după dezbaterea prezidențială de săptămâna trecută, a anunțat Casa Albă pentru CNN. Aceasta contrazice declarația de miercuri a secretarului de presă al Casei Albe, care susținea că președintele nu a făcut niciun control medical de la evaluarea sa fizică din februarie.

„Câteva zile mai târziu, președintele Joe Biden a fost văzut pentru a-și verifica răceala și se recupera bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

Miercuri, la briefingul de presă de la Casa Albă, CNN a întrebat-o pe Karine Jean-Pierre dacă președintele a avut vreun examen medical de la vizita sa din februarie, iar secretarul de presă a răspuns: „Am reușit să vorbim cu medicul său despre asta și este un nu”.

Bates nu a oferit joi nicio explicație referitoare la motivul pentru care Jean-Pierre a dat un răspuns contradictoriu în ziua de dinainte.

Politico a raportat că, la întâlnirea privată din seara de miercuri, Președintele Biden le-a spus celor peste 20 de guvernatori democrați, unii dintre ei participând virtual, că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută și că starea sa de sănătate este bună.

Potrivit unor surse apropiate de Biden, comentariul președintelui SUA la întâlnire s-a referit la un scurt control efectuat de un medic de la Casa Albă în zilele de după dezbatere, din cauza simptomelor persistente de răceală.

Sursa a adăugat că examenul medical a fost rapid și nu a inclus teste importante.