JT Grup Oil va deschide benzinării, din sumele atrase, prin IPO, de la investitorii pe bursă

Publicat: 11 iun. 2024, 17:12, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
JT Grup Oil va deschide benzinării, din sumele atrase, prin IPO, de la investitorii pe bursă

JT Grup Oil, companie care activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, a încheiat Oferta Publică Inițială (IPO), lansată la Bursa de Valori București, pentru vânzarea de acțiuni, derulată în perioada 28 mai – 10 iunie.

Compania, unicul acţionar al JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere din România, a atras 20 de milioane lei, de la 2.163 de investitori, care au subscris 3.632.272 acțiuni.

Suma atrasă în urma finanţării pe bursă va rămâne în companie şi va fi alocata pentru dezvoltarea şi consolidarea liniilor de business – creşterea volumelor de combustibili tranzacţionați pe piaţa locală, deschiderea de staţii de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, şi finalizarea şi operarea JT terminal.

„Aşteptăm eliberarea certificatului de înregistrare a acţiunilor, urmând ca în cel mai scurt timp să înaintăm documentaţia necesară la BVB pentru a stabili prima zi de tranzacţionare a acţiunilor pe piaţa AeRo. Asigurăm, în continuare, investitorii că JT Grup Oil are planuri ambiţioase pentru următoarea perioadă şi îi invităm pe această cale să ne fie alături, şi să contribuie la dezvoltarea companiei noastre. Vom investi în cele mai moderne tehnologii care să asigure dezvoltarea sustenabilă a companiei, iar listarea pe piaţa bursieră ne va consolida poziţia ca lideri în domeniu şi va creste gradul de încredere al partenerilor şi investitorilor, asigurând o comunicare transparentă cu toate părţile implicate”, a precizat Steluţa Lebidov, CFO JT Grup Oil, într-un comunicat remis bursei.

Investitorii au subscris 3,63 milioane de acţiuni din cele zece milioane oferite în oferta distribuitorului de carburanţi JT Grup Oil, echivalentul unei subscrieri de 36 la sută, potrivit informațiilor furnizate de casele de brokeraj.

Subscrierile făcute în primele cinci zile au beneficiat de un discount de 16 la sută, astfel încât preţul efectiv plătit de investitori a fost de 5,46 lei pe acţiune, faţă de 6,5 lei pentru subscrierile realizate în celelalte zile ale ofertei.

În aceste condiţii, în perioada cu discount, investitorii au lansat ordine de cumpărare pentru aproape 3,56 milioane de acţiuni, echivalentul a 98 din totalul acţiunilor subscrise.

„În acest moment, avem finanţarea necesară pentru finalizarea terminalului în portul Constanţa, o investiţie de 25 de milioane de euro obţinută din trei surse de finanţare: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de nouă milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro. Avem un model operaţional bine definit, iar investiţia în propriul nostru terminal la Marea Neagră va asigura infrastructura necesară pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice”, a precizat Steluţa Lebidov.