Jubileul Reginei: Medalia Imperiului Britanic pentru o profesoară de dans în vârstă de 104 ani

Publicat: 03 iun. 2022, 16:30, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Jubileul Reginei: Medalia Imperiului Britanic pentru o profesoară de dans în vârstă de 104 ani
regina elisabeta

Pentru munca depusă în diferite domenii de activitate, 1.134 de persoane primesc medalia Imperiului Britanic, ce marchează Jubileul Reginei Elizabeth II. Profesoară de dans în vârstă de 104 ani, Angela Redgrave este cea mai în vârstă dintre cele 1.134 persoane medaliate.

În anul 1970, Angela Redgrave a preluat Bristol School of Dancing, ea însăși fiind o pasionată de dans încă de la vârsta de 10 ani. Practic, toată viața și-a dedicat-o dansului. „Cred că asta a făcut-o pe mama mea să arate așa cum arată, să nu pară că are aproape 105 de ani”, spune Felicity Redgrave, fiica sa, care acum conduce școala de dans, citată de BBC.

Angela Redgrave a declarat că este ”onorată” să primească această înaltă medalie.

Dansul a fost pentru ea o modalitate prin care să aducă bucurie și speranță unor părinți. Este vorba de părinții cu copii cu dizabilități. Pentru copiii cu nevoi speciale sălile de dans ale școlii conduse de  Angela Redgrave sunt extrem de primitoare, ei beneficiind de programe special concepute.  Părinții acestor copii, care vin aici în număr tot mai mare, sunt extrem de recunoscători.

La început copiii sunt timizi, dar treptat dobândesc încredere în ei și în cei din jur, încep să simtă bucuria dansului împreună.  Ne place să ajutăm pe oricine. Sunt vremuri grele pentru toată lumea și sperăm că dansul îi ajută pe copii. Sunt convinsă de asta”, a spus Angela Redgrave, pentru BBC.

Împreună cu fiica ei Felicity, ea a organizat și cursuri online, în perioada de izolare din cauza Covid-19.