Jubileul Reginei: Medalia Imperiului Britanic pentru o profesoară de dans în vârstă de 104 ani

Pentru munca depusă în diferite domenii de activitate, 1.134 de persoane primesc medalia Imperiului Britanic, ce marchează Jubileul Reginei Elizabeth II. Profesoară de dans în vârstă de 104 ani, Angela Redgrave este cea mai în vârstă dintre cele 1.134 persoane medaliate.

În anul 1970, Angela Redgrave a preluat Bristol School of Dancing, ea însăși fiind o pasionată de dans încă de la vârsta de 10 ani. Practic, toată viața și-a dedicat-o dansului. „Cred că asta a făcut-o pe mama mea să arate așa cum arată, să nu pară că are aproape 105 de ani”, spune Felicity Redgrave, fiica sa, care acum conduce școala de dans, citată de BBC.

Angela Redgrave a declarat că este ”onorată” să primească această înaltă medalie.

Dansul a fost pentru ea o modalitate prin care să aducă bucurie și speranță unor părinți. Este vorba de părinții cu copii cu dizabilități. Pentru copiii cu nevoi speciale sălile de dans ale școlii conduse de  Angela Redgrave sunt extrem de primitoare, ei beneficiind de programe special concepute.  Părinții acestor copii, care vin aici în număr tot mai mare, sunt extrem de recunoscători.

La început copiii sunt timizi, dar treptat dobândesc încredere în ei și în cei din jur, încep să simtă bucuria dansului împreună.  Ne place să ajutăm pe oricine. Sunt vremuri grele pentru toată lumea și sperăm că dansul îi ajută pe copii. Sunt convinsă de asta”, a spus Angela Redgrave, pentru BBC.

Împreună cu fiica ei Felicity, ea a organizat și cursuri online, în perioada de izolare din cauza Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...