Judecătoarea miloasă cu un violator care a sechestrat 8 luni o minoră, repusă în funcție

Suspendată şase luni din funcţie de Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a fost repusă marți în drepturi. În decembrie, magistratul a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat că a sechestrat și violat opt luni o minoră de 13 ani.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți că judecătoarea se poate întoarce la prezidiu.

Respinge cererea de suspendare a executării Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, formulată de Coarnă Cristina, ca rămasă fără obiect. Admite contestaţia formulată de Coarnă Cristina împotriva Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară. Desfiinţează Hotărârea pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară. Dispune repunerea contestatoarei Coarnă Cristina în situaţia anterioară”, se arată în minuta publicată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reacții la decizia ÎCCJ

Într-o reacție pe Facebook, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, îi cere actualului ministru, Stelian Ion, să ia măsuri pentru evitarea repetării unor astfel de situații.

Domnule ministru al Justiției, vă treziți din adormire și din beția propriilor dvs declarații bombastice, aplecându-vă asupra problemelor grave care se întâmplă în justiție. Puteți totuși să aveți curajul să asumați, să inițiați și să adoptați măsuri legislative astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple?”, i-a transmis Birchall.

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior a decis în februarie suspendarea judecătoarei Cristina Coarnă de la Brăila până la un rezultat final al cercetării disciplinare declanșate de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia.

Magistratul fusese sancționat după ce a decis că inculpatul Gheorghe Dima (32 de ani) din județul Bacău nu merită să stea în arest, deși era acuzat că ar fi ținut-o sechestrată pe sora concubinei sale, o minoră de 13 ani, timp de 8 luni, interval în care ar fi violat-o în mod repetat.

Faptele inculpatului nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă. Un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive„, și-a explicat Cristina Coarnă decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...