Judecătorul Tudoran și-a ridicat o casă cu etaj în Sectorul 1 fără nici o autorizație

Fostul judecător al Curții de Apel București, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, și-a ridicat casa în sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, fără facturi de lucrări și cu muncitori aduși „la negru” de la firme ale persoanelor din cercul de apropiați.

În urma dezvăluirilor apărute în presă, Poliția Locală a Sectorului 1 (Disciplina în construcții) a demarat o anchetă, care a confirmat că judecătorul a încălcat legea în mod grosolan.

Pentru a nu fi acuzat de fals în declarații, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, plătit cu bani grei să vegheze la respectarea legii, a recunoscut cu seninătate că a încălcat legea: „Ulterior acestui control, proprietarii au prezentat declarația notarială autentificată cu nr. 25/04.01.2023, declarând pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 236 Cod Penal privind falsul în declarații, faptul că «în anul 2000-2001 am consolidat construcția veche și am extins-o cu un etaj, rezultând construcția C1-P+1E și am edificat un garaj în curte, toate în regie proprie, fără a avea autorizație de construire»”.

Sursă foto: cetateanul.net

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a sfidat legea și a câștigat. El nu va răspunde pentru ceea ce a făcut, pentru că faptele s-au prescris.

„În conformitate cu prevederile art. 31 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dreptul de a constata și de a aplica sancțiunile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei, motiv pentru care Poliția Locală Sector 1 nu mai poate lua măsuri în ceea ce privește sancționarea”, a explicat Poliția Locală a Sectorului 1 pentru ziarul cetateanul.net.

Dacă nu mai poate fi tras la răspundere pentru că a construit ilegal, în schimb, judecătorul Tudoran va fi obligat să plătească impozitele datorate bugetului local.

Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 1 urmează să calculeze impozitul restant pe care trebuie să-l achite contribuabilul Tudoran pentru construcții, din momentul în care le-a ridicat ilegal și până în prezent, adică circa 23 de ani.

Totuși, rămâne de văzut dacă judecătorul va accepta să își plătească taxele, care vor fi o sumă considerabilă.

De asemenea, Ion Bogdan Tudoran a devenit renumit după ce a inventat probe în dosarul Băneasa și a copiat în sentință, cuvânt cu cuvânt, cu tot cu greșelile de ortografie, rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, mai notează sursa citată.

În toată perioada în care a fost cercetat penal de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a sustras de urmărirea penală și s-a ascuns de procurori.

2 COMENTARII

  1. Si la condamnat pe agentul CIA Puiu Popovici ?! Asta-i substratul , ca a condamnat un hot international , in detrimentul statului roman !? Cum zice ardeleanul ,, Ai sictir in p mami voastre de hoti intergalactici ! Ce si-a facut omul in fond ,o casa , nu a distrus ca altii industria si sa vanda resursele tarii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...