Jumătate dintre aleși preferă să-și ia leafa și suma forfetară de la casierie

O analiză recent efectuată arată că aproximativ jumătate dintre deputații și senatorii români preferă să-și ia leafa sau suma forfetară pentru cabinetele parlamentare în numerar, de la casieria instituției. 

Fiecare deputat sau senator dispune de o indemnizație, în valoare de 10.800 de lei și 13.000 de lei lunar, dar și de o sumă forfetară, în valoare de aproximativ 35.000 de lei lunar. În cazul sumei forfetare, deputații sau senatorii trebuie să depună acte justificative doar pentru jumătate din sumă, restul putând fi cheltuită fără a da socoteală.

Analiza efectuată de Adevărul arată că, la Cameră, 152 de aleși din totalul de 330 încasează suma forfetară de la casieria forului din care fac parte, iar 30 încasează indemnizația. Pe de altă parte, 63 de senatori preferă să ridice suma forfetară de la casieria Senatului, iar 17 salariul pe care-l primesc lunar.

„Referitor la asocierea dintre numele deputaților și modalitatea de încasare a indemnizației lunare sau a sumei forfetare, vă informăm că aceste informații se înscriu sfera de aplicabilitate a prevederilor legale referitoare la datele cu caracter personal și nu pot fi date publicității“, arată Camera Deputaților.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole