Jurnalista care a protestat în direct la televiziunea rusă a fost angajată de o publicaţie din Germania

Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a protestat live la televiziunea unde lucra a fost angajată de publicaţia germană care deţine ziarul Die Welt.

Jurnalista va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt.

„Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii. Astfel, ea a apărat cea mai importantă valoare a jurnalismului, în pofida ameninţării din partea statului (…) Ca jurnalist, cred că este datoria mea să apăr această libertate”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt.

La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.

În urmă cu o lună, Marina Ovsiannikova a intrat în direct cu o pancardă pe care era înscripționat mesajul „Opriţi războiul, nu credeţi propaganda rusă, vă mint”. Femeia a fost reţinută ulterior şi amendată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...