Kamala Harris preia puterea executivă în SUA. Este prima femeie care va prelua prerogativele Președintelui

Publicat: 19 nov. 2021, 19:52, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Kamala Harris preia puterea executivă în SUA. Este prima femeie care va prelua prerogativele Președintelui

Vicepreşedintele Kamala Harris va prelua în mod temporar puterea în Statele Unite pe durata derulării evaluării medicale a preşedintelui Joseph Biden, care va include o anestezie, anunţă Casa Albă, potrivit publicaţiei The Hill.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a declarat că Joseph Biden va fi supus unei colonoscopii. „La fel cum a fost cazul când preşedintele George W. Bush a fost supus aceleiaşi proceduri în 2022 şi în 2007, în conformitate cu procedura prevăzută de Constituţie, preşedintele Biden îi va transfera puterea vicepreşedintelui pentru o scurtă perioadă de timp cât va fi sub anestezie„, a declarat Jen Psaki. „Vicepreşedintele va lucra din biroul situat în Aripa de Vest a Casei Albe în acest timp„, a precizat Jen Psaki.

Medicul personal a raportat un ritm cardiac „neregulat”

‘Preşedintele va face o colonoscopie de rutină” la Centrul Medical Walter Reed, lângă Washington, a indicat Casa Albă. Starea medicală a preşedintelui Joseph Biden este în centrul atenţiei publice în Statele Unite. În decembrie 2019, echipa de campanie a transmis un buletin medical oficial care arăta că Joseph Biden era „sănătos” şi „apt să exercite atribuţiile de preşedinte”. Medicul personal Kevin O’Connor a raportat însă un ritm cardiac „neregulat”.

Joseph Biden va împlini sâmbătă vârsta de 79 de ani. Biden, care nu fumează şi nu consumă băuturi alcoolice, este complet vaccinat împotriva COVID-19 şi a primit a treia doză la sfârşitul lunii septembrie. El este cel mai în vârstă preşedinte din istoria SUA şi a făcut public că intenţionează să candideze la propria succesiune în 2024, dar vârsta lui alimentează speculaţiile că ar putea renunţa.