Kate Middleton are cancer

Publicat: 22 mart. 2024, 18:27, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Kate Middleton are cancer
Kate Middleton copii chimioterapie

Kate Middleton a anunțat că a început chimioterapia în scop preventiv, în urma diagnosticului de cancer, boală detectată în timpul unor teste de rutină.

Prințesa de Wales spune că la aflarea acestui diagnostic a fost un ”șoc uriaș”. Totuși, în declarația video, Kate Middleton a avut un mesaj pozitiv: ”Mă simt bine și mă simt mai puternică în fiecare zi”.

Deocamdată nu au fost furnizate detalii cu privire la tipul de cancer și stadiul acestuia, dar cuplul princiar este convins că Prințesa Kate se va recupera complet.

În comunicatul video, Kate Middleton a afirmat că, la momentul efectuării intervenției chirurgicale abdominale din luna ianuarie a.c. nu se cunoaștea nimic despre diagnosticul de cancer.

„După operație, testele efectuate au detectat cancerul. Echipa mea de medici m-a sfătuit să încep chimioterapie preventivă și sunt, acum, în primele etape ale acestui tratament”, a mai precizat prințesa.

”Testele efectuate după operație au constatat că boala era prezentă. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o ședință de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, a declarat prințesa.

Mesajul Prințesei

„Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”, a mai spus Kate.

Anunțul privitor la boala de care suferă prințesa Kate vine la scurt timp după ce s-a făcut cunoscut oficial că și regele Charles suferă de cancer.

Reacție de la Casa Albă

„Suntem extrem de tristi să aflăm această veste”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, urându-i prințesei „o recuperare completă”. „Este o veste îngrozitoare”, a comentat Karine Jean-Pierre, cerând „respectarea vieții private” a Prințesei de Wales și a familiei ei