Kate Middleton nu renunță în fața cancerului

Publicat: 25 mai 2024, 12:45, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Kate Middleton nu renunță în fața cancerului
Kate Middleton copii chimioterapie

Kate Middleton nu renunță în fața cancerului: face tratamente și, totodată, se ocupă îndeaproape de inițiativele dedicate copiilor. 

Potrivit Daily Mail, Kate  tocmai a supravegheat îndeaproape raportul Fundației ei Early Childhood, care își propune să ofere suport fizic și psihologic mai bun copiilor în primii ani de viață, pentru a evita apariția tulburărilor sau deficiențelor ulterioare. Acesta prevede un acces mai bun la îngrijire, educație și o mai mare flexibilitate pentru tinerii părinți din companii, care să le permită acestora să se ocupe mai bine de copiii lor.

Potrivit primelor concluzii, care au fost trimise la Downing Street, precum și la Departamentele de Sănătate și Educație, acțiunile în favoarea tinerilor ar putea genera o valoare adăugată de 45 de miliarde de lire sterline în economia britanică în fiecare an. Și Kate a fost implicată personal în această activitate, lucrând la raport de acasă, în ciuda bolii. „Copilăria timpurie este o prioritate pentru prințesă și, prin urmare, a fost implicată în mod constant pe parcursul dezvoltării grupului de lucru și a studiat raportul”, a explicat purtătorul de cuvânt al prințesei în Daily Mail, referindu-se la rolul acesteia de adevărată „forță motrice”, notează Le Point.

Aceasta este  modalitate prin care Kate evită izolarea. În această perioadă, ea se bazează pe o echipă care îi asigură intimitatea: mai ales pe formidabila dădacă Maria Teresa Turrion Borrallo, care îi cunoaște și s-a ocupat de când erau foarte mici de George, Charlotte și Louis, pe mama ei, Carole Middleton, cărora li s-a alăturat Pipaa, sora, și James, fratele prințesei Kate.

”Cred că trec prin iad”

Până acum, nu se știe tipul de cancer de care suferă Kate. Totuși, pare mai grav comparativ cu cel care îl afectează pe regele Charles al III-lea, care, treptat, revine la activitățile curente.

Sunt îngrijorătoare unele confidențe ale unor apropiați, precum cele ale stilistei Amaia Arrieta, care îi ”îmbrăcă” de ani de zile pe copiii prințesei de Wales: „Sunt atât de tristă, cred că trec prin iad. Este cu adevărat o problemă personală”, a spus ea pentru Telegraph.

Deocamdată, se știe doar că prințesa  urmează ședințe de chimioterapie, cu siguranță acasă pentru a evita oboseala suplimentară și pentru a limita scurgerea de informații legate de boală.

Unul dintre asistenții prințesei a declarat pentru Daily Mail, citat de Le Point:  „Am fost foarte clar că are nevoie de liniște  și intimitate pentru a se recupera în acest moment. Se va întoarce la muncă când va primi undă verde de la medici”.