KidsUkraine: Platformă online pentru gestionarea situaţiei copiilor ucraineni care intră în România

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă, joi, că a dezvoltat o aplicaţie, KidsUkraine, pentru a oferi autorităţilor implicate în gestionarea crizei refugiaţilor informaţii, în timp real.

Ministrul Gabriela Firea afirmă că, astfel, în fiecare moment, instituţiile statului ştiu exact numărul locurilor disponibile, din întreaga ţară, pentru primirea şi cazarea copiilor neînsoţiţi care vin din Ucraina. Platforma este deja operaţională, de o săptămână.

De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră. De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră.

Copiii ucraineni trec printr-o dramă fără margini. De la începutul acestei agresiuni militare neprovocate din Ucraina, am căutat permanent soluţii pentru a ajuta orfanii care au ajuns la noi în ţară. Iar acolo unde a fost vorba de copii neînsoţiţi de părinţi, am căutat soluţii ca aceştia să ajungă înapoi la familie. La situaţia delicată a acestor copii ne-am gândit când am conceput aplicaţia KidsUkraine, o platformă online destinată exclusiv gestionării integrate a situaţiei copiilor care intră în România fără un părinte sau tutore legal, a scris Gabriela Firea pe Facebook

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi cu sprijinul UNICEF, a dezvoltat această aplicaţie pentru a oferi autorităţilor implicate în gestionarea crizei refugiaţilor informaţii, în timp real. Astfel, în fiecare moment, instituţiile statului ştiu exact numărul locurilor disponibile, din întreaga ţară, pentru primirea şi cazarea copiilor neînsoţiţi care vin din Ucraina. În plus, platforma reuneşte toate informaţiile relevante despre serviciile sociale de care au nevoie aceşti copii şi este accesată de toate Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară.

Reprezentanţii din fiecare judeţ introduc date actualizate, iar pe baza acestor informaţii vor fi generate rapoarte “la zi” asupra numărului de locuri ocupate şi al celor disponibile în fiecare judeţ şi la nivelul Municipiului Bucureşti.

Potrivit ministrului Familiei, platforma este deja operaţională, de o săptămână, şi este folosită de specialiştii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din întreaga ţară şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Ministerul mai precizează că, de la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 copii care au intrat neînsoţiţi în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...