Kim Jong-un a refuzat să-l ajute pe Putin cu arme, numind Rusia „prea nebună”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a refuzat să ofere asistență militară Federației Ruse, considerând țara „prea nebună”, conform cotidianelor britanice The Mirror și Express.

Publicațiile indică faptul că invazia rusă a Ucrainei și-a pierdut din intensitate, trupele ruse întâlnindu-se cu o rezistență puternică din partea soldaților ucraineni. Au apărut rapoarte care arată că Rusia a pierdut până la 13.500 de militari în conflict, precum și o serie de active tehnice, determinând Moscova să apeleze la partenerii săi externi.

„Având în vedere că Coreea de Nord este un aliat cheie al Rusiei, datorită legăturilor sale istorice cu perioada comunistă a Uniunii Sovietice, apelul la ajutor nu este surprinzător. Potrivit lui Sarah Hearst, autoarea XSoviet-News, președintele Kim s-a grăbit să refuze ajutorul lui Putin. Aceasta susține că Rusia a cerut ajutorul Coreei de Nord. Liderul corean ar fi răspuns: „Sunteți prea nebuni pentru noi”, a relatat presa britanică.

De asemenea, presa a relatat că Putin este „furios” și gata să folosească „arme neconvenționale conform planului B” în lupta împotriva Ucrainei.

Publicațiile susțin că Rusia a apelat deja la China pentru asistență financiară și militară în războiul împotriva Ucrainei.

Pe 14 martie, Statele Unite ale Americii au anunțat că China este pregătită să ofere asistență militară Rusiei.

Pe 10 martie, Reuters a raportat însă că China a refuzat să furnizeze companiilor aeriene rusești piese de schimb pentru aeronave.

Pe 4 februarie, Republica Populară Chineză și Federația Rusă s-au opus, într-o declarație comună, extinderii NATO și au cerut Alianței Nord-Atlantice să renunțe la abordările ideologice ale Războiului Rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole