Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski: „Vom oferi Ucrainei asistență umanitară”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. „Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris șeful statului pe Twitter.

„Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României, care susține suveranitarea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii militare iresponsabile a Rusiei. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Joi, după ședința CSAT, Klaus Iohannis a subliniat că România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei și a subliniat că singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.

De asemenea, Iohannis a spus că România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole