Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski și l-a asigurat de întreg sprijinul României

Volodimir Zelenski a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova și a mulțumit celor doi lideri pentru sprijinul oferit poporului ucrainean după invazia rușilor. Klaus Iohannis l-a asigurat pe președintele ucrainean de tot sprijinul României.

Printre temele de discuție între lideri s-au numărat crimele de război ale armatei lui Putin, dar și procesul de integrare europeană a Ucrainei.

„Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a scris președintele Zelenski pe Twitter.

„Tocmai am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina și la nivel bilateral și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”, a transmis și președintele Klaus Iohannis.

3 COMENTARII

 1. „Dacă Rusia va cuceri Ucraina, cât de probabil este ca Rusia să invadeze Polonia?
  Polonia se află în mod explicit pe lista de Crăciun a lui Putin, dar el nu este prost o știm cu toții.
  Următoarea țintă va fi Moldova. Putin înțelege că principalul export al țărilor sale este petrolul.
  În timp ce Ucraina avea un guvern pro-rus, Putin se putea baza pe tranzacția rezonabilă de petrol către Europa printr-o serie de conducte de petrol și gaze care traversează continentul.
  Partea importantă este că Putin a avut brusc o situație foarte periculoasă pe mâini. Dacă noile zăcăminte petroliere descoperite în Ucraina au permis Ucrainei să câștige stabilitate financiară. Exista o posibilitate serioasă ca Ucraina să întrerupă fluxul de petrol rusesc către Europa și să-și furnizeze propriul petrol.
  Ideea este stabilizarea armatei și predarea acesteia către controlul civil, având, de asemenea, noua capacitate de a sprijini acțiunile NATO, ar fi transformat Ucraina într-un shoo-in pentru aderarea la NATO.
  Deci, ce legătură are toate acestea cu Moldova? Dacă Ucraina ar cădea, Moldova este ultima țară non-NATO, fostă sovietică, care are o conductă majoră de gaze care trece prin ea. Moldova ar trebui să se sperie”.

 2. Care este rezultatul cel mai probabil pentru Vladimir Zelenski, dacă Putin preia Ucraina și îl capturează pe președintele ucrainean?
  Ucraina este folosită drept banc de încercare pentru unele dintre cele mai devastatoare arme imaginabile, cu excepția armelor chimice și a armelor nucleare tactice, Putin aruncă totul în această apărare forța încăpățânată care îi stânjenește Forțele Armate Ruse.
  Lumea urmărește ultimele aruncări disperate ale unei dictaturi corupte, în timp ce se străduiește să ascundă crimele de război tot mai mari pe care forțele sale armate le comit în Ucraina, în timp ce își minte cu cruzime propriul popor cu privire la miile de tineri con-scriși ruși care mor de zguduire, în loviturile de bombardament. Cadavrele soldaților rusi uciși in bătălia din Ucraina au umplut morgile din Belarus.
  Președintele Ucrainei a anunțat ca peste 12.000 de soldați rusi au murit in Ucraina. Soldații rusi uciși in lupta sunt aduși cu camioanele la morgi și apoi sunt trimiși înapoi in Rusia .

 3. Putin a pășit practic în rahatul de câine și nu știe cum să o șteargă mai elegant.
  Aceasta este întrebarea, depinde de ceea ce se întâmplă în următoarele câteva zile, dar șansele sunt că Putin este deranjat, ca și cum să fie complet sus, fără vâsle. Putin nu se poate retrage din Ucraina și nu poate menține războiul actual care drenează 20 de miliarde de dolari pe zi , din pușculița rusă.
  Putin are opțiuni limitate, soarta lui este pecetluită; El nu se poate retrage din Ucraina fără să arate slab – ceea ce ar duce la uciderea lui Putin sau la răsturnarea lui de către cei de sub el.
  El nu poate rămâne în Ucraina și se blochează într-un război sângeros de uzură, un război scump care ar distruge forțele armate ruse și ar distruge economia rusă cu sancțiuni paralizante… Din nou, el ar fi răsturnat sau ucis.
  El trebuie să obțină o victorie rapidă și răsunătoare pentru a-și evita soarta aproape sigură – pentru a face acest lucru, Putin va aplatiza probabil Ucraina, provocând un număr îngrijorător de victime civile, comițând crime de război și, în acest sens, va forța Ucraina să se predea.
  Ultimul și, fără îndoială, cel mai deranjant – Putin ar putea ordona o lovitură nucleară tactică asupra Ucrainei, din pură disperare – din punctul său întortocheat, ar putea să-și asigure victoria atât de necesară și să-și rezolve toate problemele.
  Toate aceste opțiuni îngrozitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...