Klaus Iohannis, anunț despre campania de vaccinare anti-Covid-19

​​Președintele României Klaus Iohannis că odată ce vaccinurile anti-Covid vor fi aprobate înseamnă că serurile sunt sigure și eficiente. Șeful statului spune că vaccinul anti-coronavirus reprezintă singura soluție viabilă pentru a pune capăt pandemiei.

„Acum, când vaccinurile s-au transformat în certitudine, începem să întrezărim ieșirea din această criză medicală de proporții. Până atunci trebuie să respectăm măsurile în vigoare, care încep să dea rezultate. La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că le putem distribui tuturor în mod echitabile. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bune și avem o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare

Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, precum și planul de acțiune. Strategia de vaccinare va fi supusă aprobării CSAT. Ministerele Sănătății, Apărării și Internelor au cooperat foarte bine pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor și asigurarea disponibilității personalului medical. Am discutat și de necesitatea ca serviciile de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă.

Conform strategiei, din grupurile prioritare fac parte personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii cheie. Vaccinarea se va face etapizat.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare, medicină de familie, echipe mobile pentru celelalte categorii. Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice pentru fiecare vaccin. Ministerul Apărării va asigura depozitul central și cele șase depozite regionale. Comunicarea clară cu cetățenii e esențială, la fel ca și combaterea dezinformării. Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site oficial

Este foarte important de știu că vaccinurile odată aprobate de organismele internaționale de profil sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei”, a declarat Klaus Iohannis după ședința pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID la care a participat, luni, alături de mai mulți oficiali din Guvern..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole