Klaus Iohannis, atac la USR! Cine i-a dat ideea de a-l desemna pe Ciucă premier

Klaus Iohannis este prezent în aceste zile la Consiliul European. Iohannis nu a ratat ocazia să atace indirect USR. El susține că multe reforme nu au fost făcute până în acest moment. Totodată, preşedintele a vorbit despre şansele unui guvern minoritar PNL-UDMR, care să aibă sprijinul PSD în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohanis a declarat, vineri, la Bruxelles, că Guvernul trebuie să se apuce de treabă şi este normal să caute o majoritate în Parlamentul României. Şeful statului a vorbit şi despre fosta coaliţie din care făcea parte USR şi a spus că zilele trecute s-a văzut care au fost cei care au provocat criza, acuzându-i pe cei de la USR că nu au reuşit să realizeze reformele din justiţie.

Coaliția nu a reușit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi. E un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa o să fie”, a spus Iohannis.

Preşedintele a mai menţionat că acum Guvernul trebuie să se apuce de treabă.

Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul, prin majorităţi”, a spus şeful statului, arătând că acesta este ”calculul politic, pe care l-a făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla”.

Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze”, a mai declarat Klaus Iohannis. Şeful statului a fost întrebat despre informaţiile potrivit cărora el a fost cel care a venit cu propunerea Nicolae Ciucă premier.

Ştiţi, asta cu vehiculatul este cam aşa, am luat o decizie, se formează un Guvern şi nenumăraţi îşi exprimă opinii. Este drăguţ, dar problema practică este de formare a Guvernului, şi domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum ştim cu toţii”, a răspuns preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...