Klaus Iohannis conduce Summitul B9: „Am cerut sporirea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră”

Președintele Klaus Iohannis găzduiește, alături de președintele Poloniei Andrzej Duda, un summitul al formatului București 9. „Am cerut îmbunătățirea posturi de apărare și descurajare pe flancul estic, în special la Marea Neagră”, spune președintele, într-un mesaj publicat pe Twitter.

„Întâlnire importantă în formatul București9, pe care o găzduiesc împreună cu Președintele Poloniei Andrzej Duda. În intervenția mea, am cerut îmbunătățirea coerentă și unitară a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră”, a scris președintele României.

„Suntem alături de poporul Ucrainei, de instituțiile și reprezentanții săi aleși democratic. Continuăm să sprijinim pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și dreptul acesteia de a-și alege liber propria politică externă. Același lucru este valabil și pentru Republica Moldova și Georgia”, a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Reuniunea în format București 9 are loc înaintea unui reuniuni de urgență a aliaților din NATO unde vor fi discutate cele mai recente evoluții din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...