Klaus Iohannis consideră că una dintre soluţiile durabile la criza climatică este educaţia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul evenimentului „Promoting Climate Change Education” organizat în marja Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) care are loc în Egipt, la Sharm El-Sheikh, că educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică.

„Am convingerea fermă că una dintre soluţiile durabile la criza climatică este educaţia. Declanşarea schimbării comportamentale încă din primele etape prin educaţie este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. În acest sens, în România propunem măsuri precum o platformă digitală cu resurse educaţionale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului şcolar, precum şi o reţea de şcoli verzi şi o infrastructură educaţională sustenabilă”, a spus preşedintele Iohannis.

El a arătat că tinerii sunt şi vor rămâne principalii parteneri în lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Avem nevoie de energia şi creativitatea lor pentru a ne sprijini eforturile. Conştientizarea cu privire la problemele climatice prin educaţie şi dezvoltarea competenţelor i-ar dota cu instrumentele adecvate pentru a fi agenţi puternici pentru acţiuni climatice în cadrul societăţilor. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de iniţiative precum Anul european al competenţelor în 2023″, a afirmat şeful statului.

El a subliniat că educaţia privind schimbările climatice trebuie privită ca pe o investiţie comună în viitorul nostru.

„Pe termen lung, educaţia şi dezvoltarea de competenţe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conştientizare la acţiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizaţiile internaţionale. (…) Considerăm că subiectele legate de educaţia climatică şi dezvoltarea competenţelor trebuie discutate la cel mai înalt nivel”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Evenimentul „Promoting Climate Change Education” este coprezidat de şeful statului alături de prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole