Klaus Iohannis: Pandemia de Covid-19 este cea mai dramatică perioadă de după 1989

Președintele Klaus Iohannis a transmis că pandemia de coronavirus reprezintă pentru țara noastră „cea mai dramatică perioadă de după 1989”. Șeful statului a dat asigurări că România va continua să se adapteze, astfel încât să fie depășită criza, atât pe plan medical, cât și din perspectiva sistemului educațional, a asigurării serviciilor publice și în ceea ce privește creșterea economică.

Klaus Iohannis a adresat un mesaj făcut public de consilierul de stat Constantin Ionescu în cadrul deschiderii Bucharest Forum 2020.

„Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”, a afirmat Președintele.

Totuși, președintele spune că, în acest context dificil, România a reuşit să obţină de curând statutul de piaţă de capital emergentă.

„Măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investiţiilor, al responsabilităţii şi al sustenabilităţii. Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie”, afirmă președintele.

Preşedintele Iohannis a mai spus că măsurile economice necesare depăşirii efectelor crizei sanitare trebuie adaptate.

 „În viitorul apropiat sunt necesare eforturi consistente pentru continuarea procesului de consolidare a capacităţii ţării noastre de a se raporta eficient, proactiv şi adecvat la impredictibilitatea evoluţiilor din mediul de securitate global, astfel încât să putem gestiona, cu eficacitate şi consecvent, orice riscuri şi ameninţări conexe acestora. Un stat puternic este un stat care asigură un cadru optim de dezvoltare a democraţiei participative, în care sunt garantate drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este încurajată participarea cetăţenilor, inclusiv la soluţionarea unor probleme care ţin de securitatea naţională”, mai spus șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole