Klaus Iohannis, pe Twitter, după ce a participat la Festivalul George Enescu

Publicat: 15 sept. 2021, 13:45, de Eliza Popa, în Cultură , ? cititori
Klaus Iohannis, pe Twitter, după ce a participat la Festivalul George Enescu

Preşedintele țării a afirmat, marţi seară, după ce a participat la un concert susţinut de dirijorul Cristian Măcelaru şi Orchestra Naţională a Franţei, că Festivalul Internaţional George Enescu ”este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi”.

”Festivalul Internaţional George Enescu este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi. În această seară, dirijorul @CristiMacelaru şi Orchestra Naţională a Franţei au adus un omagiu vibrant operei lui George Enescu”, a scris, marţi seară, Klaus Iohannis pe Twitter.

Măcelaru, în prezent în al doilea sezon al său ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Radio a Germaniei de Vest, este una dintre vedetele în ascensiune ale lumii dirijorale.

Numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei din Paris începând cu septembrie 2021, a început de fapt acest rol cu un an mai devreme, efectiv la 1 septembrie 2020. În ianuarie 2020, Măcelaru a primit primul său Premiu Grammy pentru dirijarea înregistrării sub egida Decca Classics a Concertului pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Orchestra Philadelphia.

Festivalul Internațional George Enescu este o sărbătoare a muzicii și o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre și dirijori renumiți. În această seară, dirijorul @CristiMacelaru și Orchestra Națională a Franței au adus un omagiu vibrant operei lui George Enescu. pic.twitter.com/bYYPxR9wAW— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) September 14, 2021