Klaus Iohannis: Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru a discuta despre problemele legate de sistemul de justiție și de proiectele de legi menite să corecteze greșelile din trecut.

Klaus Iohannis a acuzat PSD că a atacat Justiția prin intervenții brutale bine concertate, derulate pe perioada a trei ani, 2017-2019, și doar printr-un efort comun al comunității civile și a instituțiilor oneste s-a reușit blocarea acestui lucru.

„Este nevoie de reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, de independența procurorului, avem nevoie de o procedură transparentă de numire a procurorilor șefi, reinstituirea unui echilibru instituțional și desființarea Secției Speciale – acestea sunt câteva dintre aspectele care trebuie rezolvate”, a declarat Klaus Iohannis.

„Este nevoie de legi bune, de dialog, de atitudine constructivă”, arată președintele, care adaugă că „întâlnirea de azi îmi reconfirmă hotărârea guvernului de a face tot ce ține de el pentru ca sistemul de justiție să funcționeze optim.”

Șeful statului a arătat că toate aceste legi și proiecte au nevoie de o nouă majoritate parlamentară, care să fie formată în urma alegerilor din decembrie. „Majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament poate fi sancționată doar prin vot”, spune Iohannis.

Referitor la recordul negativ de infectări de azi, președintele a arătat că nu se impun restricții severe precum starea de urgență, dar este posibil ca anumite zone să fie restricționate dacă numărul de infectări continuă să crească.

Klaus Iohannis a apreciat și că procesul de votare a decurs peste așteptări de bine. „Probleme au apărut doar vot, când se pare că unii oameni au încercat să fraudeze rezultatele.”

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole